Muzaffer Oruçoğlu’ndan “Işık Yeraltında” Resim Sergisi: Madencilerin Sanatla Buluşan Mücadelesi
Muzaffer Oruçoğlu’nun “Işık Yeraltında” adlı resim sergisi, 15-22 Ekim tarihlerinde İstanbul Şişli’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Oruçoğlu’nun sanatı, madencilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekiyor. Özellikle Amasra Maden Faciası’nın yıl dönümünde, “Maden mi, Yaşam mı?” başlıklı panelle desteklenen sergi, maden işçilerinin yaşadığı trajedilere vurgu yapacak.
Muzaffer Oruçoğlu’nun edebi ve sanatsal üretiminde maden işçilerinin önemli bir yeri var. Dört ciltlik Grizu romanıyla Abdullah Baştürk İşçi Edebiyatı Ödülü’nü kazanan sanatçı, Soma faciasından yedi yıl önce yazdığı bu eserle müthiş bir öngörüye sahip olduğunu gösterdi. Eserlerinde, zorla madenlere indirilen ve yaşam mücadelesi veren işçilerin trajik hayatını yansıtan Oruçoğlu, madencilerin yalnızca sanat yoluyla değil, gerçek hayatla da olan bağlarını ön plana çıkarıyor.
Bu sergiyle, izleyicileri maden tünellerinin karanlıklarına, maden işçilerinin emek mücadelesine tanık olmaya çağırıyor. Tüm halkın davetli olduğu sergi, ücretsiz olup bir hafta boyunca açık kalacak. Açılışı 15 Ekim saat 17:00’de gerçekleşecek olan etkinlik kapsamında, maden ve yaşam arasındaki ilişkiyi irdeleyecek olan panel, aynı gün saat 19:00’da düzenlenecek.
Panelde konuşmacılar ise Metalürji Yüksek Mühendisi Cemalettin Küçük ve Maden Mühendisi Mehmet Torun olacak. Maden işçilerinin ekonomik ve sosyal durumlarının ele alınacağı bu panel de oldukça dikkat çekici.
Haber: Alihan Şimşek
Sanata ve emeğe duyarlı olan herkesin bu etkinlikte güçlü bir şekilde yer alması bekleniyor.